فرکانس فلزیاب پالسی
فرکانس فلزیاب پالسی بسیار پایین است و به دلیل این که فرکانسهای الکترومغناطیسی با فرکانس پالسی، توان بسیار بالایی دارند، توان مصرفی بسیار پایینی دارند. بنابراین این فلزیاب از دستگاههایی است که اکثراً با باتریهای قابل شارژ کار میکنند. در مقایسه با فلزیاب های دیگر، فلزیاب پالسی بسیار سبکتر و راحتتر در حمل و نقل و استفاده است.
در انتها، فراوانی فرکانس فلزیاب پالسی از سایر دستگاههای فلزیاب، دقت بالا در تشخیص نوع فلزات، عمق و طول فواصل فلزات و دقت بالای آن در رفع مشکلات و درک دقیقتر محل فلزیابی، دلیل استفاده مداوم از این دستگاهها در انواع مختلف کاربری است.
اصول کار فرکانس فلزیاب پالسی
فرکانس فلزیاب پالسی نسبت به دیگر پرابهای معمولی میتوان به دقت بالا، حساسیت به فلزات کوچک، عدم تحت تاثیر قرار گرفتن از نوع خاک و کاربرد در عمقهای بالای زمینی اشاره کرد. اصول کار این دستگاه شامل سرتاسر فرآیند تولید میدان الکترومغناطیسی، برهم کنش با فلزات و تشخیص سیگنال بازگشتی است. با در نظر گرفتن خصوصیات فیزیکی فلزات و مقدار سیگنال بازگشتی، قابلیت شناسایی و تمایز فلزات در فرکانس فلزیاب پالسی به دست میآید.
بهترین فرکانس برای فلزیاب پالسی
فرکانس در دستگاههای فلزیاب پالسی متغیر است. همین ویژگی به اپراتور این امکان را میدهد تا در شرایط مختلف
بهترین فرکانس را انتخاب نماید. بهترین فرکانس در دستگاههای فلزیاب پالسی حدود ۳۰۰ هرتز میباشد.
در صورتی که فرکانس دستگاه از این مقدار کم تر شود، حساسیت دستگاه کم کم نسبت به فلزات غیرمغناطیسی چون مس و طلا کمتر میشود.
چنان چه فرکانس از محدودهای که در نظر گرفته میشود بیشتر باشد، حساسیت به فلزات با ارزش بیشتر می شود
اما به دلیل تغییر در شکل امواج قدرت نفوذ کمتر میشود و عمق زنی دستگاه گنج یاب نسبت به هدف مورد نظر در خاک کاهش مییابد.
توجه به موارد بیان شده میزان اهمیت انتخاب فرکانس مناسب دستگاه فلزیاب را نشان میدهد.
انتخاب درست فرکانس برای فلزیاب های پالسی محدوده ۲۰۰ تا ۳۰۰ هرتز است.
مزایای فلزیاب پالسی
یکی از مزایای مهم فلزیاب پالسی عمق کاوش بالای آن ها می باشد. ما برای دفینه یابی به این عمق کاوش نیاز داریم.
از مزایای این نوع فلزیاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فلزیاب ها بوقی پالسی بهترین انتخاب برای کار در زمین های شوره زار ، معدنی و مرطوب می باشد
این دستگاه ها می توانند ثبات خودشان را در هر شرایط حفظ کنند. و زمین های آلوده تأثیری در عملکرد آنها ندارد.
ویژگی خاص دیگر این دستگاه ها تفکیک فلزات با ارزش از کم ارزش است که در دفینه یابی بسیار موثر است.
ما می توانیم دستگاه خود را روی فلز طلا تنظیم کنیم و تنها همین فلز را در محیط کاوش کنیم.
عوامل موثر بر انتخاب فرکانس فلزیاب های پالسی
- نوع و اندازه هدف: اگر به دنبال فلزات بزرگتر در عمق هستید، فرکانسهای پایینتر بهترین انتخاب خواهند بود. برای اشیاء کوچکتر، فرکانس بالاتر ترجیح داده میشود.
- شرایط محیطی: در خاکهای شدیداً معدنیشده یا نمکی، دستگاه های پالسی با فرکانس پایینتر به طور کلی بهتر عمل میکنند.
- عمق مورد نظر: برای شناسایی اهداف در عمقهای زیاد، فرکانسهای پایینتر مناسب هستند در حالی که برای جستجوی سطحیتر، فرکانسهای بالاتر پیشنهاد میشوند.
- انتظارات کاربر: کاوشگران حرفهای ممکن است بخواهند از فرکانسهای متفاوتی برای اهداف متفاوت استفاده کنند ولی کاوشگران تازهکار ممکن است ترجیح دهند از دستگاههایی با فرکانس ثابت، که نیاز به تنظیم کمتری دارند، استفاده نمایند.
نکات مهم در استفاده از فرکانس فلزیاب پالسی
یکی از ابزارهای باارزش برای شناسایی و تشخیص اشیاء فلزی در عمق زمین است. در استفاده از این دستگاه نکات مهم و حیاتی وجود دارد که باید به دقت رعایت گردد.
نکته اول: تنظیمات فرکانس برای هر نوع خاک و محیط متفاوت است . و بسته به این عوامل، فرکانس مناسب را میتوان بهینه کرد. نیز برای فرکانس فلزیاب پالسی به این مهم توجه شود که در محیطی که عوامل انتشار امواج کمتر است، فرکانس پایین تر قابل استفاده است.
نکته دوم: برای دستیابی به نتایج دقیق تر در کار با فرکانس فلزیاب، وجود آب در خاک بسیار مهم است. زیرا، با وجود آب، امواج بیشتری تشکیل میشوند و این باعث میشود تا هدف فلزی بهتر از محیط دور شود.
نکته سوم: اطلاعات و حساسیت دستگاه نقش بسیار حائز اهمیتی دارد. به عنوان مثال، حالت Auto Tone در دستگاه، منجر به تشخیص دقیقتر برای اشیاء فلزی میشود. در واقع، دستگاه در این حالت، به صورت خودکار برای تشخیص اشیاء فلزی، تنظیمات صوتی و تصویری را بهینه میکند.
نکته چهارم: در کار توجه به اندازه و شکل اشیاء فلزی نیز بسیار مهم است. برای مثال، اگر اندازه هدف فلزی بزرگ باشد، این دستگاه قادر به تشخیص دقیق تر و بهتر آن خواهد بود؛ ولی اگر اشیاء کوچک باشند، نباید انتظارات زیادی از دستگاه داشت.