آشنایی با انواع فلزیاب
دستگاهای فلزیاب میدان مغناطیسی را در اطراف دیسک جستجوگر خود ایجاد میکنند . و زمانی که جسم فلزی در محدوده میدان مغناطیسی قرار بگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه فلزیاب با این تغییرات، متوجه وجود فلز در اطراف دیسک خود خواهد شد و آن را آشکار و اطلاع میدهد.
دستگاههای فلزیاب انواع مختلفی دارند و هرکدام باتوجه به کاربرد خاص خود، به نحوی کار میکنند. این دستگاهها بهصورت کلی به هفت دسته زیر تقسیم میشود:
- فلزیابهای تفریحی (VLF)
- فلزیابهای پالسی یا پیشرفتهای (PI)
- فلزیابهای صنعتی
- فلزیابها با امکان فرستنده و گیرنده (TR)
- فلزیابهای فرکانسی
- فلزیابهای مغناطیسی
- فلزیابهای تصویری
که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها میپردازیم.
فلزیابهای تفریحی (VLF)
یکی دیگر از انواع فلزیاب ها، فلزیابهای تفریحی که به نام (very low frequency metal detectors) شناخته میشوند . بسیار سبک بوده و دارای دیسکهای کوچک (حدود 25 سانتیمتر) میباشند.
این دسته فلزیابها عمق زنی کمتری نسبت دیگر فلزیابها دارند و عمق کاوش فلز آنها نیز معمولاً بین یک تا دو متر میباشد. دستگاههای VLF برای پیدا کردن اشیای فلزی که به سطح زمین خیلی نزدیک هستند، طراحیشدهاند و دارای صفحه نمایشگری دیجیتالی و پیشرفته میباشند.
فلزیابهای تفریحی دارای قدرت تفکیکی کموبیش برابر با ۸۰٪ دارند، به بیانی دیگر این فلزیابها میتوانند فلزات آهنی را از فلزات غیر آهنی با دقت ۸۰ درصد جدا کنند.
این فلزیابها از دسته مغناطیسیها هستند که با شکل موج مغناطیسی مثل مثلثی یا مربعی یا سینوسی یا کلید مد فرکانس هرتز و کیلوهرتز کار میکنند دارای ساختار مدار با جریان انتشار مغناطیس میباشند.
که نشانه فرکانسی بودن آن سیستم نمیباشد و ذات این نوع دستگاهها مغناطیسی است . و با اسیلوسکوپ بهخوبی شکل موج مغناطیسی را آشکار مینمایند.
فلزیابهای پالسی یا پیشرفتهای (PI)
فلزیاب پالسی یکی از انواع فلزیاب ها است که قدرت بسیار بیشتری نسبت به دیگر فلزیابها دارد، فلزیاب های پالسی با لوپ ۴۵ سانتی متر توانایی شناسایی فلزات در حجم زیاد را تا ۲ متر داشته و فلزات کوچک را نهایت در عمق ۴۰ سانتی متر را دارد.
فلزیابهای پیشرفته (pulse induction) دارای وزنی نسبتاً سنگین هستند زیرا که در ساخت آنها از باتریهای سنگین استفاده میکنند . و معمولاً خود فلزیاب یا باتری آنها به کمربسته میشود و مانیتور ندارد و ساده میباشند.
فلزیابهای پیشرفته (PI) قدرت تفکیک زیادی ندارند و نمیتوانند فلزهای آهنی را از غیرفلزی جدا کنند و هر فلز یا آلیاژی را ببینند اطلاع میدهند
نوع پیشرفته این دستگاهها با سیستم کاری PI-BH که پالسی تغییریافته هستند و قدرت بیشتری در تفکیک و عمق زنی دارند نیز وجود دارد.
فلزیابهای صنعتی
از فلزیابهای صنعتی در صنعتهای مختلف مثل فرش ماشینی، صنایع بستهبندی وچوببری و کارخانهها استفاده میشود.
فلزیابها با امکان فرستنده و گیرنده (TR)
فلزیابهای فرستنده و گیرنده از یک دیسک فرستنده در جلو و یک دیسک گیرنده در انتها دستگاه که معمولاً به شکل مربع میباشند تشکیلشدهاند.
فلزیابهای فرستنده و گیرنده قدرت تفکیک ندارند و فقط برای پیدا کردن فلزات بزرگ مانند لوله آب و رگههای بزرگ فلزی طراحیشده است و گاهی انبوه یاب گفته میشود.
کار کردن با این فلزیابها سخت بوده و به دلیل دشوار بودن تنظیمات فلزیاب، گم کردن هدف، اشتباهات زیاد و اشتباه در تعیین محل دقیق فلز از فروش عمومی زیادی برخوردار نبوده.
فلزیابهای فرکانسی
این مدل دستگاهها از نوع فرکانس القائی یا فلزیاب جذبی با تنظیمات تفکیک و تشخیص فلزات در EDIT یا VDI DISC و سطح و حجم ترشهولد یا تارگت ایکس میباشند که اکثر دستگاههای طلایاب از این نوع هستند.
استفاده از فلزیاب های فرکانسی به تجربه و تمرین نیازمند هستند، تا کاربرد بتواند در هر نوع صحنه کار فلزیاب فرکانس پایین را متناسب با موقعیت تنظیم نموده و هدف اصلی را شناسایی کند.
فلزیابهای مغناطیسی
عملکرد این دسته فلزیابها شامل، عمل تشخیص تفاوت فاز ایجادشده از تغییرات مربوط به شرایط میدان مغناطیس در سر جستجوگر یا کوئل ، لوپ و سنسور مغناطیسی میباشد.
هر نوع تغییر مغناطیسی از مواد معدنی، منابع یا تغییرات لایههای زمین درصحنه کار میتواند مانند فلز موردنظر یا طلا ایجاد واکنش یا پاسخ در این دستگاهها ایجاد نماید و تنظیمات تشخیص فلزات در فلزیاب مغناطیسی بهصورت همه فلزات و تفکیک میباشد.
اینکه فلزیاب مغناطیسی مانند فلزیاب پالسی یا فلزیاب وی ال اف با موج مغناطیسی توانایی جداسازی در ترکیب بازتاب فلزات بخصوص طلا یا نقره یا فلزات دیا مغناطیس را ندارد و این وضعیت شرایط عادی جریان مغناطیس است که در زمان انتشار در یک واحد خطی حرکت نموده.
بهمحض اینکه با یک شرایط مانع برخورد نماید که میدان مغناطیس منتشره با اختلال روبرو شده و بالانس زمینی خود را از دست دهد باعث میگردد شرایط خط انتشار میدان مغناطیس در ادامه انتشار مختل شده و دیگر توان حرکت نداشته.
برگشت میدان مغناطیس یا جابجایی ذرات میدان منابع که با آن برخورد نموده است شکل میگیرد و همین یکی از عواملی است که خطوط انتشار مغناطیس در اثر اختلال توان خود را ازدستداده و در اصل حالت ترکیب ولتاژ که میدان مغناطیس بهصورت مرتبط شکل میدهد از بین رفته یا قطع میگردد.
فلزیابهای اسکنر تصویری
در فلزیاب اسکنر تصویری که با فرکانس کار میکند و جی پی ار اصل میباشد بنابر تنظیمات قبل از تصویرگیری با فیلتر یا آنالیز همان تصویر هدف یا طلا یا فلز تعیینشده را میتوان تشخیص داد که در آن محدوده هست یا اینکه هدف موردنظر در آن محدوده نیست و این هم در اصلکاری است که اپراتور یا کاربر باید تمرین نماید تا به این خصوصیات دقیق برای تفکیک طلا یا هدف موردنظر دست یابد.
دلایل استفاده از دستگاه فلزیاب
- پیدا کردن گنج و دفینه های باستانی : پیدا کردن گنج و دفینه بیشتر در ایران ،مصر ، عراق ، ترکیه و سایر کشورهای باستانی رواج دارد و به دلیل اینکه در کشورهای غربی تمدن های کهن و باستانی کمتر دیده شده است و همچنین تفاوت های فرهنگی آنها و تفاوت در مراسم دفن مردگان مقدار گنج و دفینه بسیار کم است. ارزیابی در کشورهای غربی بیشتر جنبه تفریحی و سرگرمی داشته و از فلزیابهای مبتدی برای انجام این کار بهره می برند.
- فعالیت های باستان شناسی و تاریخی : پیدا کردن و بررسی آثار به جا مانده از تمدن های باستانی و گذشتگان می تواند به درک بهتر ما از ساختار فرهنگی و اجتماعی آنها کمک کند و این کار با بررسی این آثار بهتر و دقیق تر انجام می شود. سازمان میراث فرهنگی و بسیاری از دانشگاههای فعال در رشته باستان شناسی و تاریخ با استفاده از این دستگاهها و سایر روشها نظریات خود را در مورد حکومت های گذشته تصحیح و یا تکمیل میکنند و اشیا کشف شده را پس از بررسی های علمی به موزه ها جهت نمایش عمومی می سپارند.
اقدامات لازم پس از انواع دستگاه فلزیاب
پس از خرید انواع دستگاه فلزیاب لازم است و کار کردن با آن را یاد بگیرید راهنمای کار با فلزیاب جامع ترین راهنمای آموزش فارسی فلزیاب می باشد. که برای شما علاقه مندان تهیه شده است. همچنین می توانید با مطالعه دفترچه راهنمای فلزیاب اطلاعات مفیدی را درمورد دستگاه خود کسب کنید.
قبل از شروع به کار نیز توجه کنید که بالانس دستگاه فلزیاب به درستی انجام شده باشد. در آخر باید متذکر شویم که از عوامل ایجاد اختلال در کار دستگاه فلزیاب دوری کنید.
اهمیت بالانس در کاوش
همیشه قبل از شروع به کاوش دستگاه فلزیاب خود را بالانس کرده و از درست بودن تنظیمات آن اطمینان حاصل کنید.در دستگاههایی که قابلیت کار با چندین فرکانس مختلف را دارند میتوانید شدت فرکانس ارسالی به زمین را تنظیم کنید.
این مورد در هنگامی که به دنبال طلا هستید کاربرد دارد. تنظیم سنس برای تنظیم حساسیت دستگاه به قطعات ریز به کار میرود و هرچه بیشتر باشد عمق نفوذ کمتر ولی حساسیت به قطعات ریز بیشتر میشود.
در استفاده از این دکمه باید دقت داشته باشید و هنگامی که به عمق کاوش بیشتری نیاز دارید نباید حساسیت دستگاه را زیاد بالا ببرید. سعی کنید دکمه را تا آنجا بالا ببرید که صدای بوق ممتد شود و سپس برگردانید تا صدای ممتد به تق تق تبدیل شود. این حالت برای شروع مناسب است.
از ویژگی های شرکت آسیا مدرن
۱: تمام دستگاه های فلزیاب آسیا مدرن دارای گارانتی و خدمات پس از فروش میباشد.
۲: پاسخ گویی ۲۴ساعته تلفن ها و همکاری با مشتری ها در همه زمینه ها.
۳: تمام دستگاه ها دارای سی دی اموزشی و دفترچه فارسی میباشد.
۴: هر دستگاهی هنگام فروش با تست در خاک در حضوری مشتری انجام می شود
اگرشما کاربران گرامی به دنبال بهترین نمایندگی فلزیاب درتهران هستید میتوانید
از طریق لینک مربوطه اقدام به خرید نمایید، همچنین جهت تعمیر و ارتقا فلزیاب و
فروش دستگاه فلزیاب خود به صورت حضوری و یا غیر حضوری میتوانید از طریق
راه های ارتباطی شرکت آسیا مدرن با ما در ارتباط باشید.